Public Rooms

Pavilion at Brookfield Place

« slideshow

New York, New York, USA

8,000 square feet / 1,000 square meters

2013

The Pavilion is the new front door into Brookfield Place, the Lower Manhattan landmark formerly known as the World Financial Center, designed by Pelli Clarke Pelli Architects.

This glowing entry is a grand new room through which 35,000 commuters and visitors will travel daily. Softly curving glass walls define its exterior. Inside, a pair of 54-foot-tall expressive columns — woven for a basket-like appearance — supports the roof and enclosure.

The Pavilion extends from the Winter Garden, providing a new public space that reconnects the office tower complex to the World Trade Center. Visitors enter from ground level entries or from six high-speed escalators traveling 50 feet below grade to connect to the World Trade Center Concourse, Port Authority Transportation Hub, and September 11Memorial sites.

 
 
 

Share